В седмицата на Великден Бригада Нов дом успява да внесе

...
В седмицата на Великден Бригада Нов дом успява да внесе
Коментари Харесай

Щастлива развръзка след ремонт на Бригада нов дом

В седмицата на Великден " Бригада Нов дом " съумява да внесе светлина в дома на една баба и двамата ѝ внуци, изоставени от родителите си. Те посрещат Великден с празнична софра в новия си, привлекателен дом и описват повече за живота си в " Тази неделя ".

Богомил и Лазар назовават " мамо " своята баба, която се грижи за тях от доста години. На Великден баба Галя и нейните внуци имат хубава празнична софра, а самата тя към този момент даже върви без патерици.

Възрастната жена от години се грижи за двамата си внуци, които са изоставени от родителите си. Един ден майка им просто си потегля от вкъщи. Баща им пък ги оставя при баба им с думите - " Щом майка им не желае да се грижи за тях, и аз не желая. " Баба Галя ги отглежда с мъж, с който живее на фамилни начала. За злощастие той умира на 47 години и от този момент само тя се грижи за тях.

С години тримата живеят в дребен апартамент при неприятни условия. Баба Галя спи на дивана, а момчетата се тормозят да си поканят посетители вкъщи.

Бригадата на занаятчия Караджов обаче тотална смяна освен в дома им, само че и в живота. След тяхната интервенция те са подготвени да стартират нов живот - с улеснение, уют и нова вяра. В ремонта се включват още журналистът Крум Савов и неговата брачна половинка.

" След ремонта, който направиха тези превъзходни хора тук, аз си споделих, че би трябвало да стана отново мощна. Оставих патериците, взех един бастун. С бастуна ходех на работа. Всеки ден. Сега към този момент оставих и бастуна ", споделя баба Галя.

Промяната е освен за дома им. И двамата ѝ внуците към този момент работят, а по-големият - Лъчезар, минава през редица операции, с цел да се снабди с красива усмивка. Заради погрешно подредените му зъби, през живота си той получавал доста насмешки.

След ремонта в дома им Лъчезар и Богомил са щастливи, че могат да поканят и другари на посетители, без да се тормозят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР