В „Седмицата на коледния дух” в предаването „Тази сутрин” ви

...
В „Седмицата на коледния дух” в предаването „Тази сутрин” ви
Коментари Харесай

„Седмица на коледния дух”: Ива Гургуриева, която спаси малкия Байрям

В „ Седмицата на коледния дух” в предаването „ Тази сутрин” ви описваме историите на хората, които ни въодушевиха през годината. Такъв човек е Ива Гургуриева, която съумя да избави дребния Байрям.

Детенцето имаше потребност от незабавна бъбречна трансплантация. Гургуриева схванала за случая и персонално се заела да помогне.

„ Историята на Байрям стигна до мен посредством един детски доктор, доктор Крумова. Като носителка на купата „ Мисис България 2016” ме поканиха на един фестивал, където се събираха парички за болно дете. Аз предложих това да е Байрям. Тогава стартира всичко – битката с бюрокрацията, събирането на документи, изследванията”, описа Гургуриева.

Тя описа и за специфичната връзка, която има с детето.

„ За първи път когато отидох в центъра по хемодиализа в Стара Загора, с цел да го видя, аз доста се разстроих и се разплаках. Тогава Байрям попитал за мен, аз не желаех да му споделят, че рева, само че сестрите му споделили. Като се успокоих, влезнах при него. Той се усмихваше и аз го попитах защо се смее. Той ми отговори „ Ами, на тебе, тъй като си момиче и се уплаши”.

След като схванала, че няма да се оправи, тя се свързала с Антон Хекимян от предаването „ Тази сутрин”.

Гургуриева сподели, че не схваща за какво би трябвало да се бори с страната, с цел да помогне на едно дете.

„ Всичко това би трябвало да се регламентира и да бъде по-облекчено”, безапелационна е тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР