В съвременния свят човек консумира около 10-15 грама сол на

...
В съвременния свят човек консумира около 10-15 грама сол на
Коментари Харесай

9 признака, че тялото ви е пренаситено със сол и затова задържате вода

В актуалния свят човек употребява към 10-15 грама сол дневно, а естествената дневна доза е единствено 5-6 грама. Това значи освен количеството, което прибавяме към храната сами, само че и количеството в други артикули. Независимо дали е морска или трапезна сол или се отглежда при специфични условия, тя е почти 40% натрий. В огромни количества този детайл е нездравословен за организма.

Периодичното недояждане води до диабет?

 Излишък на сол в тялото
Ситуацията се усложнява от затънал метод на живот и незадоволителния банкет на питейна вода: непотребните субстанции се депонират в мускулите, ставите и съдовете. Превишаването на солта визира и вътрешното положение на системите и органите, както и външността на индивида и неговото здравословно положение. Ето за какво е значимо да знаете признаците и характерностите на това събитие.

Храните, които безусловно изяждат костите ви Знаци, че тялото е пренаситено със сол
Постоянно чувство за жадност
Очевиден знак: липсват течности и тялото се пробва да разрежда съсредоточения физиологичен разтвор.
 Излишък на сол в тялото
Оток по лицето или крайниците
Колкото повече сол има в тялото, толкоз повече течност би трябвало да се приема, с цел да се поддържа салдото. И задържането на течност в клетките води до отичане.
Голям стомах
Задържането на течността също предизвиква отичане. В допълнение, непотребната сол уголемява мускулните нишки, отслабва и ги унищожава, като по този метод се отразява на тяхното стесняване.
Главоболие и световъртеж
Такива признаци, дружно с болката или възприятието на дискомфорт в ставите, се дължат на обстоятелството, че солта взаимодейства интензивно с водата, като я всмуква. Това води до увеличение на кръвоносните съдове - една от аргументите за постоянно главоболие.
 Излишък на сол в тялото
Ускорен подтик и високо кръвно налягане
Поради сгъстяването на кръвта се появява хронична хипертония и пулса се повишава. Това дава мощно напрежение върху сърцето, заради което получавате аритмия, тахикардия може да се развие и риска от инсулт се усилва.
Храната ви наподобява по- вкусна и хапвате повече
Човек, който непрестанно соли храната, евентуално е подвластен и тялото му е пренаситено. Рецепторите на усета се трансформират с количеството на употребявания артикул. С други думи: колкото повече сол ядете, толкоз повече желаете, води до пристрастяване
 Излишък на сол в тялото
Теглото не понижава
Ако сте пробвали доста диети и не можете да отслабнете, би трябвало да преразгледате диетата си. В допълнение към изключването на нездравословните артикули, уверете се, че се вписвате в дневния банкет на сол. Теглото постоянно не понижава заради обстоятелството, че мазнините се натрупват в клетките на тялото. В допълнение, несъразмерният банкет на сол води до синтеза и увеличение на концентрацията на глюкоза в черния дроб, което от своя страна е причина за затлъстяването.
Рядко предпочитание да ходите до тоалетната
Ако забележите малко количество урина от тъмно- жълт цвят с подчертана миризма на амоняк и последователен запек, това също може да значи остатък на сол. В множеството пъти бъбреците са наранени - естествените филтри на тялото. В края на краищата те би трябвало да работят няколко пъти повече, с цел да филтрират назад колкото е допустимо повече вода, да разпределят отлаганията на непотребната сол и токсичния амоняк.
 Излишък на сол в тялото
Алергични обриви по тялото
Алергията към солта се показва под формата на обрив по кожата в лицето, врата, ръцете, гърба и стомаха, по-рядко - в региона на коленете. Рискът от алергична реакция се усилва при хора с отслабена имунна система.Как да решим казуса?
Ако установите, че към този момент сте станали " пленник " на този артикул, не се обезкуражавайте и не се паникьосвайте. В тази обстановка, както във всяка друга, има излаз.
Изхвърлете храните с висока централизация на сол
Според резултатите от многочислени изследвания бяха разпознати редица артикули, съдържащи най-голямо количество натрий. Сред тях са самун, пица, пиле, полуготови артикули и фаст фуд. Когато купувате артикули, предлагаме да обърнете внимание на състава: в случай че солта съдържа повече от 20%, по-добре е да ги откажете.
 Излишък на сол в тялото
Опитайте се да ядете вкъщи
Храната, която се сервира в кафенета и заведения за хранене, най-често съдържа доста натрий. Ето за какво е за предпочитане да се готви вкъщи и да си носите храна за обяд с вас. И не забравяйте да пиете елементарна вода. Пиенето на вода ще помогне да се справите с отлагането на соли и да изхвърлите непотребните субстанции.
Солете по-малко храната си
Не е толкоз мъчно да измененията вкусовите си рецептори за солта. Опитайте в продължение на 21 дни да не солите храната си, даже в случай че ви се коства безвкусна.

Свържете се с Вашия доктор
В някои случаи, когато имате огромен остатък от сол в организма, е належащо лекуване. След консултация можете да ви предпишат диета без сол или лекарство за по-добро премахване от тялото.
Отказването на сол не си заслужава.

Тя има много потребни микроелементи, които са виновни за редица значими процеси в организма. Просто обръщайте внимание на количеството във вашата диета и не прекалявайте. Тялото се нуждае от към една чаена лъжичка дневно. Тя може да бъде елементарна трапезна, йодирана или морска сол, само че без нездравословни примеси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР