В съвременната българска литература хуморът и сатирата не се срещат

...
В съвременната българска литература хуморът и сатирата не се срещат
Коментари Харесай

Мариана Кирова с хумористичен роман

 В актуалната българска литература хуморът и сатирата не се срещат постоянно. Всъщност по никакъв начин не е елементарно да пишеш хумор и ирония, едно скъпо умеене, което евентуално е присъщо за мисленето на самия създател. По всичко проличава, че журналистката и писателка Мариана Кирова, притежател на две литературни награди, е от тази порода създатели.

Новият ѝ разказ „ Приключенията на една русокоска “ е изпълнен с комизъм и незлоблива подигравка към основната ѝ героиня. Прочитът ѝ на събитията прелива от въодушевление, усмивка и доброжелателна подигравка, с цел да ни поведе по пътя на насладата, която непроменяемо и великодушно ни носи всеки нов ден. Той се чете бързо и леко и е 100 % разтоварващ.

Мариана Кирова ни предлага в „ Приключенията на една русокоска “ радостни и истински истории, изпълнени с образован комизъм и дози смях. Мариана е известна на първо място с поезията си, само че протяга ръка не за първи път към прозата. С лек и всекидневен жанр тя повежда читателите през Париж и остров Тасос до Акропола в Атина, Пирея и чак до Мадагаскар, с цел да ни каже, че с усмивка и оптимизъм постоянно има излаз.

Чуйте повече за хумора в актуалната българска литература от издателя Делян Илиев в звуковия файл.

/ Светлана Тарашоева беседва с Делян Илиев в „ Артефир “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР