В САЩ за пореден ден се състояха многолюдни протести срещу

...
В САЩ за пореден ден се състояха многолюдни протести срещу
Коментари Харесай

Пореден ден на масови антирасистки протести в САЩ и по света

В Съединени американски щати за следващ ден се състояха многолюдни митинги против полицейската свирепост, само че за разлика от акциите от преди седмица, които бяха съпроводени с принуждение, множеството от вчерашните минаха спокойно, съобщи Асошиейтед прес.

Десетки хиляди хора се включиха в шествия и манифестации и това евентуално бяха митингите с най-вече участници за един ден от 25 май, когато чернокожият Джордж Флойд умря от задушаване при полицейски арест. В доста американски градове, в това число в Ню Йорк, бе анулиран полицейският час, натрапен поради размириците, палежите и грабежите, до които се стигна в първите дни на недоволството.

В Сиатъл обаче протестиращи и полицията влязоха в конфликт. Полицията в американския град Сиатъл употребява пикантен спрей и шумозаглушителни гранати, с цел да разпръсне навалица от протестиращи тази нощ, съобщи Асошиейтед прес.

До конфликта се стигнало след кротичък митинг против расизма и полицейската грубост, в който участваха медицински служащи. След края на протеклия умерено митинг група стачкуващи обаче почнала да замеря полицията с разнообразни предмети, на което тя реагирала.

Сред края на мирната демонстрацията във Вашингтон няколко протестиращи са разрушили още веднъж витрини на търговски обекти в града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР