В съседните държави най-голям брой секции са разкрити в Турция.

...
В съседните държави най-голям брой секции са разкрити в Турция.
Коментари Харесай

МВнР с последни данни за организацията на изборите в чужбина

В прилежащите страни максимален брой секции са разкрити в Турция. В Гърция също има забележителен брой секции, в това число по островите, което ще разреши на доста българи, които живеят там, да гласоподават. Това сподели министърът на външните работи Светлан Стоев на брифинг, заяви Novini.bg.

Той заяви, че в секционните комисии в чужбина са доставени всички машини за гласоподаване.

Бихме желали да се посочи окончателният брой на българите зад граница, които има. Надяваме се Централната изборна комисия допустимо най-бързо да вземе отношение по този въпрос. Командированите от България в секционните комисии не са минали никакъв курс от ЦИК. Няма и методически инструкции, които да дадат опция да се осведомен какви са техните задължения, по тази причина се надяваме ЦИК да вземе отношение по този въпрос, както и да внесе изясненост във връзка с попълването по член 33 – къде да се попълня тази декларация, съобщи Стоев.

Председателят на Работна група " Избори " в Министерството на външните работи и непрекъснат секретар на Министерство на външните работи Иван Кондов разгласи, че парламентарните избори ще се проведат в 68 страни. 784 са секциите, които са утвърдени от Централната изборна комисия. Очаква се позволение за две секции - в немския град Бон и сръбския град Нови Сад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР