В Сърница се очакват резултати от пробите на още 50

...
В Сърница се очакват резултати от пробите на още 50
Коментари Харесай

Един нов случай на коронавирус в Сърница, общо 15 души са заразените

В Сърница се чакат резултати от пробите на още 50 души, които са контактни на доказаните към този момент 15 носители на инфекцията. Сред тях има служащи и от дружество в Доспат.
От 22-ма изследвани през последното денонощие единствено една е позитивната проба за COVID-19. Новозаразеният е мъж на 40 години от град Сърница. Той е в положително общо положение.
Повечето от инфектираните все още общо 15 души са на домашно лекуване, а множеството нямат и сериозна симптоматика, увери кметът на Сърница Неби Бозов, който се е самоизолирал, защото е контактувал с към този момент инфектирани общински служителки. Сградата на общината в затворена за цялостна стерилизация, която към този момент е осъществена и се чака да стартира естественият режим на работа в понеделник.
Изключително спокойна е ситуацията в Сърница, продължава обаче да се търси източника на болестта. Към момента общо заболелите са 15 души.
Първите наблюдения обаче демонстрират, че най-вероятно става въпрос за клъстерно разпространяване, което не постанова блокирането на града с контролно-пропусквателни пунктове.
Неби Бозов - кмет на Сърница: Всичките ни 14 позитивни проби са на младежи, които нямат странични болести. Все още в начален стадий открихме позитивната проба, нямат мощно изразена симпотматика, има по-леки грипоподобни признаци, само че няма да е по този начин, в случай че има хора,които имат хронични заболавяния от рисковите групи.
Туристите не са обезпокоени, тъй като множеството от местата за настаняване са отвън Сърница в регионите към язовирите Доспат и Широка поляна.
В Пазарджишка област през последното денонощие са регистрирани 2 нови случая на COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР