В Сърбия се провеждат предсрочни парламентарни избори. Това е петото

...
В Сърбия се провеждат предсрочни парламентарни избори. Това е петото
Коментари Харесай

Сърбия избира парламент и местна власт

В Сърбия се организират предварителни парламентарни избори. Това е петото гласоподаване за депутати, откогато Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич пое властта през 2012 година Тези избори се смятат за сериозен тест за президента по какъв начин се е справил със ориста на сръбското население в северните общини на Косово, както и с насилието в страната, което породи митинги, траяли месеци, написа. 

Възникна след двете всеобщи стрелби през май. Тогава в учебно заведение в Белград младеж простреля девет възпитаници и охранител, а ден по-късно млад мъж стреля по хора в село покрай Белград, като умъртви осем души. Протестиращите желаеха държавното управление да поеме отговорност. Обединената проевропейска съпротива тогава застана отпред на недоволството с надпис " Сърбия против насилието " и в този момент се явява с листа, носеща името на митинга, напомня.

Последните изследвания обаче демонстрират, че Вучич и социалистите - неговите съдружни сътрудници, могат да съберат над 50 %, " Сърбия против насилието " получава поддръжката на близо 24 на 100. Очаква се още три обединения да преминат прага от три % за влизане в Народното събрание. Общо 18 партии и обединявания се борят за поддръжката на 6,5 милиона гласоподаватели за 250 места в Народното събрание. 

Заедно с изборите за нов парламент ще се гласоподава и за локални управляващи в 65 общини.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР