В Сърбия 441 здравни работници са тествани положително за вируса,

...
В Сърбия 441 здравни работници са тествани положително за вируса,
Коментари Харесай

Сърбия е кошмар: Лекари и медсестри не спирад да се заразяват един след друг

В Сърбия 441 здравни служащи са тествани позитивно за вируса, от които 258 са приети в болница като умерени и тежки случаи, а останалите са под карантина. Това съобщи здравният министър на страната Златибор Лончар по време на конференция.

Той добави, че 32 души, позитивни на ковид, и 13 чиновници са регистрирани в домовете за възрастни хора в Сърбия, като отхвърля съществуването на ковид при двамата, умряли през днешния ден в Дома за възрастни хора в Смедерево.

Според данните на Министерството на здравеопазването 27 деца, които са в положително здраве, се лекуват от епидемията. С решение на държавното управление днешната конференция се организира без наличието на публицисти, тъй че министърът на опазването на здравето и лекарите от спешния щаб дадоха отговор на повече от 100 въпроса, изпратени по е-поща.

През последните 24 часа в Сърбия са регистрирани три нови смъртни случая, две дами и един мъж, на междинна възраст от 68,9 години, с което общият брой на смъртните случаи стана 74.

През последните 24 часа са били тествани най-вече жители – 2159 души, от които 275 са били с позитивен резултат, с което общият брой на случаите в Сърбия до момента стана 3 380.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР