В съответствие с изискванията и условията на наредба за регулиране

...
В съответствие с изискванията и условията на наредба за регулиране
Коментари Харесай

„Булгаргаз” предложи по-ниска цена на природния газ за последното тримесечие

В сходство с условията и изискванията на разпоредба за контролиране на цените на природния газ, " Булгаргаз " ЕАД, дъщерно сдружение на „ Български Енергиен Холдинг ” ЕАД, предложи на КЕВР да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2019 година, в размер 44,85 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), оповестиха от „ Булгаргаз ”.

В съпоставяне с одобрената за трето тримесечие на 2019 година цена (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), препоръчаната за ІV-то тримесечие на 2019 година е по-ниска с 0,11% или 0,05 лева./MWh.

Предложената за одобряване по-ниска продажна цена на природния газ за ІV- то тримесечие на 2019 година, се дължи на предстоящите по-ниски доставни цени по дълготрайния контракт с ООО „ Газпром износ “.

„ Булгаргаз “ ЕАД изиска от ООО „ Газпром износ “ предоговаряне/намаление на доставната цена за страната и по огромна еластичност на доставките. Целта е до края на 2019 година да се реализира изменение на изискванията по контракта, което ще докара до по-ниска цена на доставките за България от 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР