В съобщение от опозиционната в Република Северна Македония партия ВМРО-ДПМНЕ 

...
В съобщение от опозиционната в Република Северна Македония партия ВМРО-ДПМНЕ 
Коментари Харесай

Опозицията в РС Македония скочиха на Ковачевски и Пендаровски за българските клубове

В известие от опозиционната в Република Северна Македония партия ВМРО-ДПМНЕ  министър председателят на страната Димитър Ковачевски и президентът Стево Пендаровски са упрекнати, че като „ не разкриват агентурните мрежи и финансистите на българските клубове, те работят непосредствено за тях ”.

„ След изказването на Пендаровски след Съвета за сигурност, че зад езика на омразата и създаваните антимакедонски настроения стоят разследващи мрежи, Пендаровски би трябвало да каже кой стимулира и основава отрицателно отношение и отричане към (Република Северна) Македония, езика, историята и нацията. Пендаровски и Ковачевски са длъжни да пазят жителите (на Северна Македония) и да осведомят в най-кратки периоди за всичко, което знаят и което е във щета на страната относно  връзките с България ”, написа в известието на опозиционната партия.

От ВМРО-ДПМНЕ декларират, че от месеци институциите в страната не вземат ограничения против езика на омразата и „ позволяват отказване на нацията и историята ”. Те упорстват правителството  да обясни „ произхода на парите, с които се финансират българските клубове ” посредством финансовите институции.

„ Вместо да се изявяват като коментатори, Ковачевски и Пендаровски би трябвало да подхващат законови дейности, с цел да не бъде допускано отказване на страната, нацията и езика ”, написа в известието на ВМРО-ДПМНЕ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР