В самото управление и в подкрепящите партии има тежки съмнения

...
В самото управление и в подкрепящите партии има тежки съмнения
Коментари Харесай

Йотова: По-голяма безхаберност и безпомощност в София не съм виждала

В самото ръководство и в подкрепящите партии има тежки подозрения по какъв начин са правени сметките в страната. Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя приветства участничките в 13-ото издание на премиите " За дамите в науката ".

Йотова даде за образец решението на парламентарната комисия по опазване на здравето да не поддържа законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 година

Много се надявам на съдържателна полемика в пленарна зала и да забележим по какъв начин ще бъде признат бюджетът на първо четене. Дано разсъдъкът проговори, сподели вицепрезидентът. По думите ѝ измежду националните визиите има доста способени хора що се отнася до финансите и до справяне с държавния бюджет.

" Много се надявам, че тези хора няма да изкривят физиономиите си пред личните си огледала и да гласоподават нещо, което е в ущърб на българските жители, колкото и да са водени от мисълта да вземат участие във властта ", разяснява тя.

В проектозакона за бюджета за 2024 година няма член, че ще се продават земи от Държавния аграрен фонд, това е подправена вест, сподели министърът на финансите Асен Василев през вчерашния ден. Той разяснява думите на президента Румен Радев, който съобщи, е неприемливо желанието на министъра на финансите за разпродаване на Държавния аграрен фонд.

Финансовият министър беше оголен. Първо от министъра на земеделието, който е споделил в процеса на разискване на бюджета, че се готвят да продават аграрни земи, а по-късно от парламентарната комисия по земеделието, храните и горите, съобщи Илияна Йотова, представена от Българска телеграфна агенция. Според нея Асен Василев евентуално е считал, че някъде в многото числа и полемики може да продаде този аграрен фонд.

По-голяма безхаберност и беззащитност в София не съм виждала последните години, сподели Йотова в отговор на въпрос, касаещ протичащото се в Столичния общински съвет и неналичието на негов ръководител.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР