В самолета на връщане от Брюксел са били засечени министърът

...
В самолета на връщане от Брюксел са били засечени министърът
Коментари Харесай

Асен Василев и жената на Лорер се връщат в петък вечер от Люксембург

В самолета на връщане от Брюксел са били засечени министърът на финансите Асен Василев и дамата на депутата от Политическа партия Даниел Лорер – Виолета. Снимките ни бяха изпратени от четец на Tribune.bg. Вчера Василев взе участие в постоянното месечно съвещание на министрите на стопанската система и финансите от страните членки на Европейски Съюз в Люксембург, оповестиха от МФ. Брюкселското летище е единствено на 200 км. от там.

В своето изявление българският финансов министър подкрепил оферти за възстановяване на координацията и хармонизацията в областта на Данък добавена стойност. Освен това от името на България декларирал, че е нужна по-голяма автоматичност при разкриване на процедурата при несъразмерен недостиг. Трябва също да се подсигурява, че задачите на разпоредбите са политически устойчиви. В противоположен случай ще има доста изключения, характерни за обособените страни членки, което ще ни върне в актуалната обстановка. За страните членки с високи равнища на дълга и недостига стабилността следва да бъде преобладаващ приоритет. За страните членки с ниски равнища на дълга и недостига преобладаващият приоритет следва да бъде растежа, коментирал министърът.

Преди броени дни Асен Василев и Виолета Лорер бяха в епицентъра на публичното внимание, откакто дамата на Лорер беше на път да получи следващото си влиятелно предопределение от Василев. Без да съгласува с никого, той я предложи за член на борда на Европейската капиталова банка от името на България.
 
Съпругата на Даниел Лорер е от най-близките сътрудници на Асен Василев. Тя бе негов зам.-министър в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев, а при постоянното държавно управление на Кирил Петков бе консултант и шеф на политическия кабинет на Василев като вицепремиер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР