В Съединените щати винаги са се водили спорове кога трябва

...
В Съединените щати винаги са се водили спорове кога трябва
Коментари Харесай

Джеймс О'Брайън: Мястото на САЩ в НАТО ще се разбере след изборите през ноември

В Съединените щати постоянно са се водили разногласия по кое време би трябвало да помагане на другите страни и по кое време да останем на страна, изясни в изявление асистент държавният секретар по въпросите на Европа и Евразия Джеймс О`Брайън пред БНР.

На въпроса къде ще бъде Съединени американски щати и дали страната ще е сигурен сътрудник в НАТО, в случай че Доналд Тръмп се завърне в Белия дом, държавният секретар добави, че това зависи от изхода на изборите след няколко месеца.

" В съвсем всички случаи сме стигали до решението да помогнем на тези, които са с нас ", добави О`Брайън.

В изявлението се засегна и тематиката за войната в Украйна и ескалацията в Близкия изток, като асистент държавният секретар споделя, че Съединени американски щати ще продължи да оказва помощ и на Израел, и на Украйна.
 Пробив в отпущането на помощ за Украйна и Израел
Пробив в отпущането на помощ за Украйна и Израел

Гласуването ще е в сряда

Относно гласуваната помощ за Украйна от 60 милиарда $, които обаче още не са пратени, макар че са дадени 70 гласа " за " , О`Брайън споделя, че всичко зависи от ръководителя на Камарата на представителите.

Той изясни, че по тази причина е значимо Украйна да се причисли към НАТО, тъй като по-късно няма да има изключително значение кой ще ръководи една от страните в Алианса. 

По този мотив асистент държавният секрета разясни, че на срещата през лятото на върха на страните от Алианса, във връзка 75-годишнината от основаването му, ще се очертае явен път за участието на Украйна.

Но е различен въпросът дали ще се раздели гласуването за Украйна от това за поддръжката за Израел, само че се надява да се знае, че става въпрос за една и съща борба, само че на две бойни полета.

" Иран поддържа Русия против Украйна и получава в подмяна експертиза и финансови средства, които му помогнаха за нападението против Израел. Трябва да гледаме на това като на по едно и също време разрастващи се процеси ", заключи основният секретар.
 Протести против поддръжката на Байдън за Израел в Ню Йорк
Протести против поддръжката на Байдън за Израел в Ню Йорк

" Засрами се, Джо Байдън! ", е извикал един от присъстващите

Относно идните избори в България и дали това може да повлияе върху поддръжката за Украйна Джеймс О`Брайън счита, че това няма да повлияе отрицателно. По мнението му това е естествен развой във всяка страна, изключително тази година, когато доста страни организират избори . Той е уверен, че страната върви в вярната посока.

О`Брайън похвали България за оказаната поддръжка за Украйна и поддръжката за обезпечаването на безвредни черноморски канали.

Той разяснява и разпространяващото се съветско въздействие в Унгария, Словакия, Сърбия и Северна Македония, като е на мнение, че това зависи от хората. Те би трябвало да внимават с информацията и да се запитат дали някой не е заплатен от Русия. Същото се отнася и за западните източници на информация.

Джеймс О`Брайън даде образец с инфлуенсърите, които могат да популяризират информацията в обществените мрежи, откакто някой им е платил. Но това се отнася и за политици, на които Русия заплаща, с цел да прокарват проруски хрумвания.
 Европейският парламент глоби евродепутат, упрекната в шпионаж в интерес на Русия
Европейският парламент глоби евродепутат, упрекната в шпионаж в интерес на Русия

Санкцията е петдневна санкция от нейната дневна надбавка, която е 1750 евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР