В Съединените щати през следващите 20 години се очаква 84

...
В Съединените щати през следващите 20 години се очаква 84
Коментари Харесай

41% от богатите американци имат проблеми със завещаването на наследството си

В Съединените щати през идващите 20 години се чака 84 трилиона $ да бъдат предадени от едно потомство на друго. Според отчет на компанията за финансови услуги UBS Group обаче 41% от богатите американци към момента нямат съответен проект на кого да завещаят наследството си.

Докато 4500 вложители от 14 района, които UBS интервюира и всеки от които има почти $1 милион активи, може би мислят по какъв начин да разделят парите и вложенията си, се оказва, че съвсем половината не са финализирали концепциите си, предава eleconomista.es. 

Дори след суровата действителност на пандемията, доста вложители даже не подхващат нужните дейности, с цел да подсигуряват триумфа на прехвърлянето на благосъстоянието си, се показва в отчета.

Това обаче не значи, че богатите не се интересуват от казуса. 76% към този момент са обмислили дали ще има проблеми, когато правят интервенциите, до момента в който 71% търсят способи да понижат налозите върху прехвърлянето, а 70% се съмняват дали идващите генерации ще употребяват тези активи рационално.

И все пак половината от запитаните вложители не са водили диалози за това какъв брой са богати в реалност, по какъв начин са вложени техните активи или метода, по който ще ги разделят, когато му пристигна времето.

Причините за тези трендове са разнообразни. Например 66% от интервюираните са загрижени за въпроса за легитимността. В отчета стана ясно, че не всеки възнамерява да раздели благосъстоянието си по равно. Семейните структури, в които вземат участие доведени деца, да вземем за пример, основават по-големи проблеми. Около 50% не виждат нужда да се занимават с това незабавно, 49% са загрижени, че техните деца и внуци считат, че имат специфични права, а 46% заобикалят да приказват за пари в фамилията.

Проучването откри още, че 40% от тези, които към този момент са наследили имуществото, съжаляват, че не са провели подобен диалог с околните си по-рано. Една трета от тях са споделили, че са имали спорове с братя и сестри или други членове на фамилията за това по какъв начин да разделят парите, само че също и за въпроси като " Кой получава къщата? "

Въпреки това има решение. Докладът демонстрира, че както притежателите на благосъстоянието, по този начин и получателите му са подготвени да стартират дебата и да основат формален проект за вложения, които се предават от едно потомство на друго.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР