В Съдебна палата започна първото заседание по делото за убийството

...
В Съдебна палата започна първото заседание по делото за убийството
Коментари Харесай

Докараха в съда окован с вериги съпруга на убитата Евгения

В Съдебна палата стартира първото съвещание по делото за убийството на Евгения Чорбанова. През октомври предходната година тя беше оповестена за търсене от брачна половинка ѝ. Пред служителите на реда той обяснил, че Евгения тръгнала на фитнес и не се прибрала. Месец по-късно тялото на дамата беше открито в куфар край Перник.

Тази заран брачният партньор на жертвата Орлин Владимиров беше докаран в съда окован в белезници. Той е упрекнат за убийството на младата жена, само че беше притеглен към наказателна отговорност като физически причинител за съзнателно ликвидиране, само че в по-леката догадка на Наказателния кодекс, която планува затвор от 10 до 20 години.

Баща му пък беше упрекнат като негов помощник. Той авансово е знаел, че синът му възнамерява да убие брачната половинка си, и му е заречен да укрие тялото ѝ. Бащата е на независимост против парична гаранция от 5000 лева

Близки на убитата Евгения се събраха на митинг пред Съдебната палата, като по-голямата част от хората влязоха в постройката и застанаха пред правосъдната зала, в която Софийският градски съд гледа делото. Те упорстват за доживотна присъда както за Орлин, по този начин и за татко му.

Орлин и брачната половинка му живели в апартамент в София дружно с малолетния им наследник. Той бил ревностен и следял връзката на брачната половинка си посредством особено приложение, инсталирал и скрита камера в жилището им , разкриха от държавното обвиняване.

На 13.10.2021 година сутринта обвиненият се срещнал в Перник с татко си и му споделил, че възнамерява да убие жена си. Провели диалог, като П. В. дал на сина си препоръки и уточнения за метода на осъществяване на действието и прикриване на следите. П. В. посъветвал сина си да извърши убийството посредством удушаване, като решили, че е най-добре това да се случи в фамилното жилище в гр. София. П. В. заречен на О. В. да транспортира натрупа след действието със личния си лек автомобил и да го укрие в региона на хвостохранилище в околност край гр. Перник.

Година след жестокото ликвидиране на Евгения, открита в куфар - до каква степен стигна делото

След това двамата обвинени се разделили, като О. В. се върнал в гр. София.

Около 14:30 часа на 13.10.2021 година Е. В. седяла в кухненския бокс на фамилното жилище. Обвиняемият О. В. минал зад нея и почнал да я души с ръце. Пострадалата се пробвала да се измъкне и изпищяла, само че обвиненият О. В. я повалил на пода, като траял да я души, до момента в който се убедил, че я е умъртвил.

След това се обадил на татко си и му съобщил, че е направил убийството. Обвиняемият П. В. незабавно тръгнал от гр. Перник с автомобила си. Спрял колата пред задния вход на блока на О. В. в гр. София. Поставил на ръцете си ръкавици и се качил в жилището при сина си. Двамата обвинени сложили натрупа на убитата Е. В. в черен железен куфар, облепили куфара с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила на обвинения П. В. Обвиняемият О. В. дал на татко си персоналната карта, банковите и други карти на името на убитата, които по-късно П. В. изгорил.

П. В. потеглил с колата си и с натрупа на Е. В. от София в посока към Перник, а обвиненият О. В. останал в фамилното жилище. В 16:50 часа П. В. изхвърлил куфара с натрупа на убитата в хвостохранилище наоколо до гр. Перник. Около 17:50 часа О. В. изхвърлил мобилния телефон на Е. В. до пешеходна алея наоколо до фитнес клуб. По-късно телефонът бил открит от очевидец. В опит да бъде употребен, информацията от телефона била изтрита.

Обвиняемият О. В. осъществил интензивност от името на убитата от мобилния ѝ телефон и нейните профили в приложения за връзка и в чатове, в това число изпратил известие до убитата си брачна половинка през негов профил. Старателно и поредно поддържал версия, че Е. В. е отишла на фитнес, по-късно щяла да се вижда с приятелки, само че не отишла на срещата. Същата версия след това повторил и пред полицията. Взел присъединяване и в издирването на брачната половинка си.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР