В съда днес бяха внесени доказателства само по едно от

...
В съда днес бяха внесени доказателства само по едно от
Коментари Харесай

Съдът: Васил Божков остава в ареста, за да не се укрие отново

В съда през днешния ден бяха импортирани доказателства единствено по едно от делата против Божков. То е обвързвано с хазартния му бизнес.

Според арбитър Христинка Колева по делото има събрани задоволително доказателства, че предприемачът е направил закононарушенията, за които е упрекнат. Част от тях са показания на редица очевидци. Сред тях е Мария Филипова, която споделила, че Божков я " опипва, целува и прави опит да я изнасили ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Разпитвана по делото е и някогашният министър на правораздаването Екатерина Захариева във връзка с интернационалния паспорт на Божков.

Съдът не се съгласи, че Божков може да извърши закононарушение, само че може да се укрие.

Решението на съда не е дефинитивно.

По-рано в правосъдната зала прокурорът Ангел Кънев разкри данни за бизнес контакти и връзки на Васил Божков със починалия началник на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин. 

Бизнесменът изненадващо се завърна от Дубай в петък, като бе арестуван още на излизане от летището, отведен на обзор в Министерство на вътрешните работи болница и остана в ареста, а през днешния ден Софийски градски съд гледа мярката му, като прокуратурата пледираше той да остане за непрекъснато в ареста. 

Към него има 19 задочни обвинявания по три каузи още от 2020 година, повдигнати, когато той към този момент беше избягал с частния си аероплан в Дубай. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР