В събота ще се проведе 15-ото издание на София Прайд,

...
В събота ще се проведе 15-ото издание на София Прайд,
Коментари Харесай

Приходите от София прайд ще бъдат дарени за същата кауза в Украйна

В събота ще се организира 15-ото издание на София Прайд, напомнят уредниците.

Музикалният концерт пред Паметника на Съветската войска стартира в 16 часа, а шествието по улиците на София ще потегли след 19 часа. Част от приходите по време на София Прайд ще бъдат дарени за Киев Прайд .  Общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация в София към този момент желаеха от кмета на столицата Йорданка Фандъкова и общинския съвет да забранят провеждането на „ София прайд “ . От партията припомниха, че с цел да се обезпечи мероприятието , ще е належащо командироването на десетки служители на реда от цялата страна , както и че провеждането му ще коства хиляди левове на българския поданик . Светият синод на БПЦ изрично изрази своето отрицание и противоречие и се опълчва на организирането и провеждането на гей парада тази събота в София.

" Водени от угриженост за индивида, който е основан по Божий облик и сходство, с бащинска угриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно удостоверяваме, че хомосексуалното държание е изцяло умишлено и греховно променяне на дадената от Бога полова еднаквост . Половата ориентировка не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание - твърдо открита даденост.

Като пастири сме мощно обезпокоени от засилващите се трендове измежду българското общество, в което приемането на хомосексуалните дейности като нещо обикновено и даже естествено измежду младежта се усилва. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично деяние - да показва изрично кое е положително и кое е зло и да проповядва с бащинска угриженост библейските и християнски нравствени полезности, завещани ни от Самия наш Творец ", се споделя в обръщението от Светия синод.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР