В събота ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на

...
В събота ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на
Коментари Харесай

Последният уикенд на август идва със слънце и дъжд

В събота ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността. След обяд над западните планински региони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан южен вятър и температурите едва ще се покачат.
Максималните стойности ще са сред 30 и 35 градуса, за София - към 30 градуса. Атмосферното налягане едва ще се намали и ще е малко по-ниско от междинното за месеца.
Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд над солидните от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 24 градуса, на 2000 м - към 17 градуса.
По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан най-вече източен вятър. Максималните температури ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода ще е към 27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Неделният ден също ще стартира със слънчево време. По-късно денем над западните и планинските региони от страната ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Възможни са местни интензивни феномени. В Източна България ще се усили югоизточният вятър. Максималните температури ще са сред 31 и 36 градуса.
В началото на идната седмица с превръщане напразно от запад-северозапад ще стартира по-съществена смяна на времето.
В понеделник в Западна България температурите ще се намалят, ще бъде с валежи, до момента в който на изток през по-голямата част от деня ще остане към момента горещо и най-вече слънчево. По-късно денем и на обособени места в Източна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни интензивни превалявания и гръмотевични стихии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР