В събота ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт

...
В събота ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт
Коментари Харесай

Уикендът ще ни радва със слънчево време и юлски температури

В събота ще бъде най-вече слънчево , оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца.             

След обяд ще се развива купеста облачност , по-значителна над Северна България и планините и на обособени места там ще превали временен дъжд , допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад, в източните региони от юг-югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 32° и 37° , в София към 32°.  

По Черноморието ще е слънчево, след обяд с незначителна облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28-31°.

Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.  

В планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, който вечерта ще се усили до сдържан. Максималната температура на 1200 метра ще е към 26°, на 2000 метра - към 18°.

В неделя и понеделник от север-северозапад, в източните региони и от североизток, ще прониква студен въздух . Ще се развива купеста облачност, по-мощна през първия ден над Югозападна България и обособени източни региони, където ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици; в понеделник слаб временен дъжд ще превали единствено на изолирани места в Южна България.

Температурите ще се намалят с 3 до 5 градуса и тук-там, основно в Западна България, ще остават под 30°.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР