В събота хиляди станаха свидетели на клане на израелски музикален

...
В събота хиляди станаха свидетели на клане на израелски музикален
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за смъртоносната атака на Хамас срещу израелски музикален фестивал

В събота хиляди станаха очевидци на кръвопролитие на израелски музикален фестивал, където бойци на Хамас убиха минимум 260 души и водиха пленници назад в Газа.

Ето какво би трябвало да знаете:

Какво се случи и по кое време?

Около 3500 младежи участваха на музикалния фестивал Supernova, който стана една от първите цели на палестински въоръжени мъже, които нарушиха граничната ограда на Газа рано в събота от Газа. Видеозаписи, публикувани в обществените медии, демонстрират по какъв начин въоръжените мъже се спускат с парапланери върху събирането. Други идваха по пътя. Десетки бойци на Хамас откриха огън по младите израелци, които се събраха за вечер на електронна музика, с цел да отпразнуват еврейския празник Сукот. Видеоклипове, събрани от израелските служби за първа помощ и оповестени в уеб страницата на обществените медии Telegram, демонстрират въоръжени мъже, които се нахлуват в паникьосаната навалица, покосявайки бягащите гуляйджии със залпов автоматизиран огън. Много жертви бяха простреляни в гърба, до момента в който бягаха. Докато заваляха ракети, споделиха веселящи се, бойци се събраха на мястото на фестивала, до момента в който други чакаха покрай бомбоубежища, застрелвайки хора, които търсеха леговище. Атаката от събота се счита за най-лошото кръвопролитие на цивилни в историята на Израел.

 

Къде се случи?

Партито се организира в прашно поле отвън кибуца Реим, на към 3,3 благи (5,3 километра) от стената, която разделя Газа от Южен Израел.

 INTERACTIVE-Kibbutz-Reim-1696934133

Колко са жертвите?

Израелските служби за незабавна помощ оповестиха, че 260 тела са били извадени от мястото на фестивала. Но уредниците на фестивала споделиха, че оказват помощ на израелските сили за сигурност да открият присъстващите, които към момента са в неопределеност. Броят на жертвите може да нарасне, защото екипите не престават да разчистват региона.

Какво друго знаем за бойците на Хамас зад това?

Много от бойците, които също дойдоха с камиони и мотоциклети, бяха облечени в бронежилетки и размахваха автомати АК-47 и гранати.

Какво споделят жертвите?

„ Криехме се и бягахме, криехме се и бягахме в намерено поле – най-лошото място, на което може да се окажете в тази обстановка “, сподели Арик Нани от Тел Авив, който беше отишъл на празненството, с цел да отпразнува 26-ия си рожден ден. „ За страна, в която всеки в тези кръгове познава всеки, това е контузия, каквато в никакъв случай не бих могла да си показва “, сподели 25-годишната Мая Алпер пред Асошиейтед прес. „ Дори не мога да обясня силата, която те (бойците) имаха. Беше толкоз ясно, че не ни възприемаха като човешки същества “, сподели тя. " Те ни гледаха с чиста, чиста ненавист. " Елад Хаким, който избяга в бърза кола със спътници, сподели, че „ беше сигурен, че ни отвличат “. „ Писах на родителите си, изпратих на приятеля си запис, с цел да му кажа, че не пострадвам и че всичко ще бъде наред. “ 23-годишната Зохар Маарив, която живее на границата с Газа, сподели, че е почувствала, че „ това е краят “ по време на офанзивата. „ Живея на границата с Газа и съм виждала неща през живота си, само че в никакъв случай не съм го усещала толкоз близо “, сподели Маарив, която трябваше да скочи от колата, с която бягаше, когато попадна под обстрел от двама страни. „ Никога не съм се чувствала толкоз покрай гибелта “, добави тя. Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР