В събота акаунтът в социалната мрежа, принадлежащ на основателя на

...
В събота акаунтът в социалната мрежа, принадлежащ на основателя на
Коментари Харесай

Хакер компроментира профилът на Виталик Бутерин в X

В събота акаунтът в обществената мрежа, принадлежащ на създателя на Етериум Виталик Бутерин, беше подложен на случай.

Неоторизирано лице е употребило профилът на Бутерин в X (Twitter), с цел да популяризира фишинг връзка. Много консуматори са станали жертва на тази скица, подмамени от подправеното утвърждение от страна на Бутерин, което е довело до загуба на високостойностни NFT.

Жертвите са били примамени с обещанието за основаване на особено издание на ConsenSys NFT. След като удостоверили транзакция на лъжливия уебсайт обаче, те разкрили, че портфейлите им са изпразнени.

Според Etherscan портфейлът на измамника сега съдържа активи на стойност над $390,000. В един миг даже хакерът е натрупал над $691,000 в откраднати активи, както уточни крипто следовател, прочут като ZachXBT.

Сред непозволените облаги на хакера е забележителна част от историята на NFT: първото Larva Labs Crypto Punk NFT, което е добит от член на необятната общност, както съобщи консуматор на X.

Към момента най-високата оферта за Crypto Punk на NFT пазара, Blur, възлиза на 45 ETH , или почти $73,500.

Оттогава постът е отстранен, а Бутерин към момента не е направил нов пост в X след случая. Точният способ на компрометиране на акаунта остава неразбираем.

Източник:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР