В събота, 8 октомври, неидентифицирани лица прерязаха оптични кабели, което

...
В събота, 8 октомври, неидентифицирани лица прерязаха оптични кабели, което
Коментари Харесай

Руските специални служби са заподозрени в атака срещу германските железници

В събота, 8 октомври, неидентифицирани лица прерязаха оптични кабели, което краткотрайно сковава придвижването на влаковете в Берлин и Херне, град в западната част на страната. Беше нарушена и работата на информационната система GSM-R (Global System for Mobile Communications - Rail), която обезпечава връзка сред контролните центрове за придвижване.

Министерството на превоза и Deutsche Bahn изключиха опцията за техническа нередовност. „ Знаем, че кабелите са били съзнателно прерязани на две разнообразни места в Германия. Ясно е, че това е тенденциозен и неправилен акт “, сподели министърът на превоза Фолкер Висинг.

Председателят на комисията по европейските въпроси в Бундестага Антон Хофрайтер не изключи Русия да стои зад вредите по инфраструктурата на немските железници. „ За да извършите това, би трябвало да познавате тъкмо информационната система на железниците. Въпросът е имаме ли работа със бойкот от непознати сили? “ сподели политикът пред Funke Mediengruppe.

Хофрайтер напомни офанзивите против газопроводите " Северен поток ", в които съгласно него Кремъл също има пръст. Той счита,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР