Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA) заяви днес, че

...
Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA) заяви днес, че
Коментари Харесай

Спряха помощите за палестински бежанци в Рафах заради липса на доставки

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) съобщи през днешния ден, че раздаването на храна в южния град Рафах в Газа сега е спряно заради липса на доставки и поради несигурността в района. Това предават от Reuters.

В изказване в пост на обществената мрежа X организацията оповестява, че единствено 7 от техните 24 здравни центъра работят. През последните 10 дни не са получавали никакви медицински консумативи заради " затваряния/прекъсвания " на пропускателните пунктове в Рафах и Керем Шалом към Газа.

Припомняме, Израел предприе нов напън в централните елементи на Газа, като на палестинския анклав. Министърът на защитата Йоав Галант заяви за, макар предизвестията на Съединени американски щати за риска от всеобщи загуби и жертви.

Едновременните израелски офанзиви против южния и северния завършек на ръководената от Хамас Газа този месец провокираха от домовете им и внезапно ограничиха потока на помощи.

Допълнително, през днешния ден стана ясно, че до склада Световната продоволствена стратегия в Газа , откакто други 11 са били разграбени по време на пътуването през региона.

Преди дни проработи, предопределен да усили количеството на помощите към Газа. Към момента повече от 569 тона филантропична помощ са били доставени посредством него.

Макар редица страни да възобновиха финансирането си за организацията за палестинските бежанци, поради настъпленията на израелските войски в Рафах, който е основен кулоар за филантропична помощ. На 10 май също беше затворена след поредност от офанзиви.
 Катар: Преговорите за помирение в Газа са в невъзможност
Катар: Преговорите за помирение в Газа са в невъзможност

Поради интервенциите на Израел в Рафах
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР