В събота (15 юли) ще бъде предимно слънчево. Следобед над

...
В събота (15 юли) ще бъде предимно слънчево. Следобед над
Коментари Харесай

Предупредителен код за горещо време има и за събота, на места ще превали

В събота (15 юли) ще бъде най-вече слънчево. Следобед над планинските региони ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд. Ще има и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб, в източните региони - до сдържан. Температурите и в Южна България ще се намалят и оптималните в страната ще бъдат сред 32° и 37°, в София - към 32°.

Националният институт по метеорология и хидрология издава жълт код за евентуално рисково горещо време. Той важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб източен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин сдържан от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27°, на 2000 метра - към 19°.

По Черноморието ще бъде слънчево, в утринните часове по северното крайбрежие с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 26°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В неделя (16 юли) над страната ще е слънчево, а температурите леко ще се покачат, като най-горещо ще е в Сандански - 38 градуса, в Монтана, Плевен и Русе - 37. В София оптималната температура ще е 33 градуса.

 Горещата вълна Горещата вълна " Цербер " залива Южна Европа

Пораженията от прегряване и по какъв начин да реагираме

Българският червен кръст популяризира в сряда предизвестие за рисковите положения, до които може да докара прегряването и рекомендации за реакция.

 Горещата вълна е умъртвила 61 хиляди европейци предишното лято, България е мощно наранена Горещата вълна е умъртвила 61 хиляди европейци предишното лято, България е мощно засегната
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР