В Русия възникна съвсем неочаквана ситуация по отношение на паралелния

...
В Русия възникна съвсем неочаквана ситуация по отношение на паралелния
Коментари Харесай

Русия може да забрани паралелния импорт на смартфони и лаптопи

В Русия породи напълно непредвидена обстановка във връзка с паралелния внос на задгранична електроника. Руските производители на електроника желаеха от държавното управление да наложи възбрана на паралелния импорт на задгранични преносими компютри и смарт телефони. Информацията е на съветското издание Ведомости.

От молба да се откажат да внасят задгранични устройства за електронна техника се обръща към локалните производители. Това оповестява „ Ведомости “.

Консорциумът АНО „ Компютърни технологии “, в който влизат съветските производители на съоръжение Fplus, “ Аквариус “, Yadro и други, предложи на Министерството на цифровизацията да забрани паралелния импорт на всевъзможни смарт телефони, преносими компютри и таблети, създадени в чужбина. Според създателите на самодейността, на тях им е „ мъчно да се борят против напора на китайски съперници “. А отменянето на задграничните марки ще освободи пазарна ниша и ще помогне за популяризирането на съветското съоръжение.

Представителите на съветските ритейлъри мигновено разкритикуваха настояването. Те смятат, че възбраната за успореден импорт ще докара до дефицит на артикули и повишение на цените. Освен това на пазара ще се появят доста повече „ сиви “ търговци, които ще продължат да купуват и препродават в Русия задграничната електроника.

Засега от Министерството на цифровизацията на Русия не са получени никакви разпоредби, само че от ведомството дадоха обещание да проучват концепцията.

Допълнение: малко по-късно информацията бе обновена. На този декор съветските предприятия за сглобяване на електроника желаеха да им бъдат отпуснати преференциални заеми, за могат да създават тези устройства.

Ситуацията в действителност е необикновена. Когато не можеш да се конкурираш във връзка с цената и качеството, започваш да въвеждаш забрани. А елементарните съветски консуматори ще имат напълно стеснен избор и надали ще харесат тази самодейност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР