ОСВИЕЦИМ, Полша (AP) — Ректорите на американски университети се присъединиха

...
ОСВИЕЦИМ, Полша (AP) — Ректорите на американски университети се присъединиха
Коментари Харесай

Годишният възпоменателен марш в бившия лагер на смъртта в Аушвиц, помрачен от войната Израел-Хамас

ОСВИЕЦИМ, Полша (AP) — Ректорите на американски университети се причислиха към оживелите от Холокоста и хиляди израелци в понеделник за Марша на живите, годишен възпоменателен марш на мястото на Аушвиц, който уважава 6-те милиона евреи, убити от нацистка Германия, и празнува страната Израел.

Тази година настроението на марша беше помрачено от войната в Газа след Атака против Израел от Хамас на 7 октомври, най-смъртоносното принуждение против евреи, откогато режимът на Адолф Хитлер се опита да унищожи цялото еврейско население в Европа.

Атаката през октомври отприщи война, която докара до огромен брой палестинци смъртни случаи, подклаждайки про-палестински митинги, обхванали кампуси в Съединени американски щати. Много еврейски студенти се почувстваха уплашени от митинги, които от време на време включваха антисемитски изрази и апели за антиеврейско принуждение.

Малка група пропалестински протестиращи, развяващи палестински флагове, застанаха в профил на пътя, участниците маршируваха с израелски флагове от м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР