През 2019 г. Джак Дорси, докато все още беше главен

...
През 2019 г. Джак Дорси, докато все още беше главен
Коментари Харесай

Съоснователят на Twitter Джак Дорси напусна борда на директорите на децентрализираната социална мрежа Bluesky

През 2019 година Джак Дорси, до момента в който към момента беше основен изпълнителен шеф на учредената от него компания, Twitter, стартира да влага в стартъпа Bluesky, чиято цел той виждаше като основаване на отворена и децентрализирана обществена мрежа. Преди осем месеца Дорси изтри акаунта си в Bluesky, а неотдавна призна, че към този момент не е в борда на шефовете на тази компания.

Това стана ясно в края на предходната седмица, когато един от почитателите на Дорси в страниците на обществената мрежа X, трансформирана от Twitter при Илон Мъск, го попита за статуса му в борда на шефовете на Bluesky. Джак Дорси просто даде негативен отговор на въпроса за запазването на този пост, само че не посочи преди какъв брой време го е напуснал. След това представители на Bluesky показаха признателност на Джак Дорси за помощта му при образуването и развиването на тази обществена мрежа. Bluesky сега търси претенденти за позицията на Дорси в борда на шефовете.

По едно време, когато Илон Мъск купи Twitter, Джак Дорси, който беше в основата на тази обществена мрежа, се изрече сериозно за тази договорка, само че в този момент позицията му омекна. Онзи ден той прикани Илон Мъск „ да не зависи от корпорациите за установяване на персоналните права “ и назова обществената мрежа X една от „ технологиите на свободата “. Преди година Дорси сподели, че след закупуването на Twitter през октомври 2022 година, всичко се е объркало за компанията. В ранните стадии Дорси се надяваше да трансформира Bluesky в опция на Twitter, само че конкурентни решения като Threads реализираха по-забележим триумф в тази посока.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР