В Русия днес се произвеждат регионални избори, като независими наблюдатели

...
В Русия днес се произвеждат регионални избори, като независими наблюдатели
Коментари Харесай

В Русия се произвеждат регионални избори

В Русия през днешния ден се създават районни избори, като самостоятелни наблюдаващи означиха нарушавания и измами на доста места, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Изборите ще продължат до на следващия ден.

Независимата организация за наблюдаване на изборите " Голос " заяви в " Телеграм ", че е бил оказван напън върху гласоподавателите и че на нейните наблюдаващи от време на време е бил отказван достъп до изборните описи.

" Голос ", което на съветски значи " глас ", е оповестена за задграничен сътрудник и е бодил в очите на съветската политическа върхушка, показва ДПА. Преди няколко седмици беше арестуван съпредседателят на организацията Григорий Мелконянц.

Независими съветски медии, като портала " Медуза ", също оповестяват за нарушавания по време на изборите, които би трябвало да дефинират губернаторите в 22 района, както и районните парламенти в 16.

От сибирския град Братск се появиха известия за пазаруване на гласове.

Твърди се, че в южната част на Русия наблюдаващи на изборите са били сплашвани, като са им били връчвани призовки за явяване в бюра за наборна военна работа.

Предвид всеобщите репресии против опозиционерите в Русия, самостоятелните наблюдаващи дефинират изборите като най-несвободните от идването на власт на президента Владимир Путин преди към 24 години, отбелязва ДПА. Повече от 18 месеца след началото на войната против Украйна Кремъл насрочи мними избори в четири анексирани украински територии. Резултатите от тези избори няма да бъдат приети в интернационален план
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР