В Русе е създадена една много ефективна организация за регистрирането

...
В Русе е създадена една много ефективна организация за регистрирането
Коментари Харесай

Кристиян Вигенин: В Русе е създадена ефективна организация по приема на украинските мигранти

В Русе е основана една доста ефикасна организация за регистрирането и приемането на украински мигранти при идването им в страната.

Това разгласи по време на визитата си в крайдунавския град заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Той посети краткотрайния център за подкрепяне на бягащите от спора от Украйна, намиращ се на Централната жп гара в Русе, както и пункта за прелиминарен банкет на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. На място заместник-председателят на Народното събрание се увери, че в посрещането на бягащите от войната са включени безусловно всички институции, организации и доброволци. „ Това, което виждам в Русе, е образец за една доста добра организация. Причината за това е и доста положителната съгласуваност сред регионалния шеф и кмета “, разяснява Вигенин. Той акцентира и ролята на чиновниците от локалната и държавна администрация, които също са непрекъснато на терен. Вигенин разяснява още, че отговорност както на държавното управление, по този начин и на Народното събрание е да се форсира работата по основаване на нормативна база, която да облекчи набирането на доброволци, защото казусът, пред който сме изправени няма да свърши толкоз бързо. „ Това е добър мотив от дълго време чакани нормативни промени да се осъществят, с цел да може в действителност да облекчим активността на БЧК “, показа още Вигенин. Заместник-председателят на Народното събрание сподели още, че на първо място в България влизат дами с деца и възрастни хора, които имат потребност от нашата взаимност и поддръжка. „ Много бих желал да не се вършат опити да се основава отрицателно отношение към тези хора. Те не бягат от положително и ние като гостолюбив народ би трябвало да създадем нужното те да се усещат добре тук “, съобщи Вигенин и добави, че се прави всичко належащо децата да стартират образование, а искащите да стартират работа да бъдат наети. „ Стъпка по стъпка България основава една добра организация и това, което виждам в Русе през днешния ден ми дава вяра, че се оправяме добре “, безапелационен бе Вигенин. „ Както доста пъти бе очебийно и от спешния щаб към Министерски съвет държавното управление търси дълготрайни решения, а не краткотрайни ограничения “, сподели от своя страна регионалният шеф Анатоли Станев, който придружаваше заместник-председателя на Народното събрание. Вигенин изцяло поддържа и нуждата от филантропична помощ, изразяваща се най-много в храни, лекарства, бронежилетки и каски. Визитата е част от поредност визити на Вигенин, като през идната седмица се планува той да бъде в Дуранкулак и Варна.

По последни данни от началото на войната в Украйна през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе са влезнали малко 72 000 души, което е към 50% от всички украинци, бягащи от спора, влезнали в България. За миналото денонощие влезлите при Русе са 879 души. Временна протекция на пункта при Русе е била предоставена на малко над 5000 души.

По време на визитата си в Русе Вигенин бе придружаван и от кмета на Община Русе Пенчо Милков. Обсъдени бяха и възможни решения за понижаване на колоните от камиони в региона на границата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР