В Румъния се наблюдава тревожно увеличение на основните показатели на

...
В Румъния се наблюдава тревожно увеличение на основните показатели на
Коментари Харесай

Тревожна информация от съседите за коронавируса

В Румъния се следи обезпокоително нарастване на главните индикатори на епидемията от COVID-19. Това съобщи президентът Клаус Йоханис на конференция, съобщи ТАСС.

" Виждаме обезпокоително повишаване на всички съществени индикатори на епидемията от COVID-19 в Румъния ", сподели той. " Изправени сме пред интензивно разпространяване в столицата и в доста региони, което се показва в доста огромен брой дневни инфекции и в заетостта на отделенията за интензивно лекуване, което заплашва доста скоро да доближи тревожния предел ", сподели той.

Въпреки повишаването на броя на хората, инфектирани с новия ковид, Йоханис акцентира, че парламентарните избори ще се проведат както е планувано на 6 декември. " Тъй като мандатът на този парламент изтича през декември, налага се да се проведат свободни избори, с цел да има нов парламент с цялостни преимущества и това ще се случи на 6 декември, " сподели той. В международен мащаб броят на доказаните случаи от началото на пандемията към този момент е над 38 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР