В РСМ очевидно не се справиха с организацията на мача

...
В РСМ очевидно не се справиха с организацията на мача
Коментари Харесай

Спортен журналист за мача в Скопие: Провокацията се усещаше във въздуха

В РСМ явно не се оправиха с организацията на мача сред Левски и Шкупи, а изглеждаха доста готови. Това може би беше част от казуса – прекомерно доста полиция към стадиона, провокацията се усещаше във въздуха.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria спортният публицист Стефан Стоянов, който сутринта се завърна от Скопие.

За първи път от 1942 година Левски гостува по тези земи, тогава в мач от вътрешното състезание. Напрежението се усещаше и за жалост се случиха неща, които не бяха приятни. По време на самия мач имаше обидни реплики и от двете агитки. Това, което знам от арестуваните, които са надалеч от профила на футболни хулигани, както ги назова министър-председателят на РСМ, е че е имало неприятно стичане на събитията за тях. Напрежение при влизането на стадиона.

Другата преживелица с прободения почитател става надалеч преди мача и там фактически организацията е трагична, тъй като те минават през албанския квартал „ Чаир “ в Скопие. Най-лесно можеше да бъде избегнато напрежението като просто няма гостуващи публики. Явно на тези географски ширини нещата се получават по-сложно.

Силно се надявам, че за мача тук от страна на Левски като клуб и България като страна организацията ще бъде доста по-добра. Би било демонстрация на прекомерно огромна храброст почитателите на Шкупи да дойдат на стадиона след случилото се в първата среща. Смятам, че Левски би трябвало и като аудитория да отговори много по-цивилизовано и по европейски на това, което се случи в Скопие.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР