В Розовата къща се нуждаят от зимни палта, якета и

...
В Розовата къща се нуждаят от зимни палта, якета и
Коментари Харесай

Розовата къща търси якета и обувки за зависимите

В Розовата къща се нуждаят от зимни палта, якета и обувки. Това сподели за Българска телеграфна агенция Юлия Георгиева от Розовата къща - център за работа с хора, подвластни от опиати. По думите й хората се нуждаят и от завивки или спални чували, защото в Къщата не се обезпечава преспиване. Нуждата е за към 100 индивида, уточни Георгиева.

Хората, на които оказва помощ Розовата къща, са на над 18-годишна възраст. Желаещите да оказват помощ ще могат да го създадат на място от 9:00 до 17:00 ч. в работен ден. Не е нужно дарението да съдържа нови облекла или обувки, само че е желателно да са добре непокътнати, добави Георгиева. По думите й даренията може да бъдат и финансови.

Част от хората, които търсят помощта ни, даже нямат актове за раждане, сподели Георгиева. В момента работим с над 300 подвластни, като част от тях има къде да се приберат, само че околните им не ги желаят, добави тя. По думите й някои от подвластните страдат и от психологични разстройства. Над 80 на 100 от употребяващите опиати и придобили взаимозависимост са мъже, уточни още Георгиева.

Розовата къща оказва помощ на подвластните с храна, облекла, изпиране на облеклата, вадене на персонални документи, удостоверения на ТЕЛК, водене на обзор и други

Големият ни проблем е, че в България не разпознаваме зависимостта като заболяване, означи Георгиева. По думите й използването на опиати и зависимостта са две разнообразни неща.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР