В резултат от ниската избирателна активност на изборите държавата ще

...
В резултат от ниската избирателна активност на изборите държавата ще
Коментари Харесай

Партиите вече ни излизат по-евтино заради ниската явка

В резултат от ниската изборна интензивност на изборите страната ще спести над 200 хиляди лева от годишната дотация на партиите, заяви Nova. По предписание политическите обединения получават по 8 лева за всеки глас, който са спечелили. Годишната дотация се изплаща на прескочилите 4% преграда, само че и партиите, които остават отвън Народно събрание, само че имат над 1% също получават пари от хазната.

Сметките демонстрират, че годишната дотация на партиите ще ни излезе с над 200 хиляди по-евтино, в случай че съпоставяме с цялостната годишна дотация за 47-о Народно събрание. Те по този начин и не я взеха цялата, тъй като не изкараха една година в Народното събрание.

Ето и какви дотации ще получат обособените парламентарно показани партии: ГЕРБ – над 5 млн. лева.; Политическа партия -  малко над 4 млн. лева.; Движение за права и свободи – 2,7 млн. лева.; " Възраждане – 2 млн. лева.; Българска социалистическа партия – 1,9 млн. лева.; Демократична България – 1,5 млн. лева и Български напредък – 927 хиляди лева
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР