В резултат от непредвиден инцидент мобилният трафик на няколко европейски

...
В резултат от непредвиден инцидент мобилният трафик на няколко европейски
Коментари Харесай

Трафикът на европейските компании за 2 часа е преминавал изцяло през Китай

В резултат от неочакван случай мобилният трафик на няколко европейски мобилни оператори в продължение на два часа е прекосявал през китайската телекомуникационна компания China Telecom.

Интернет трафикът минава по планетата посредством голям брой мрежи. Това придвижване се реализира по строго избрани направления, заложени благодарение на мрежови политики и правила. За обмена на информацията за маршрутизацията на трафика на другите мрежови системи интернет провайдърите и мрежовите оператори употребяват BGP протокола. Грешките в BGP могат да доведат до препращане на трафика по напълно различен маршрут.

Bleeping Computer заяви, че казусът е зародил на 6 юни тази година в швейцарския дата център Safe Host в система номер AS21217. В резултат от този случай над 70 000 маршрута са били препратени към China Telecom (AS4134).

Директорът на Oracle Internet Analysis Дъг Медори (Doug Madory) съобщи, че случаят е засегнал мрежите на швейцарската компания Swisscom (AS3303), холандската KPN (AS1130), както и френските Bouygues Telecom (AS5410) и Numericable-SFR (AS21502). В резултат от това китайската China Telecom е получила трафика и го е изпратила по-нататък в уеб пространството.

По този метод China Telecom е застанала по средата сред източника на трафик и получателя и по този метод би могла да прихване всичката информация на европейските компании. Инцидентите от сходен жанр нормално са с дълготрайност няколко минути, само че това очевидно е връх.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР