В резултат от боевете за селата Андриивка и Клищиивка южно

...
В резултат от боевете за селата Андриивка и Клищиивка южно
Коментари Харесай

Ген. Олександър Сирски: Руската отбрана под Бахмут е пробита, разбихме напълно 3 елитни щурмови бригади


В резултат от боевете за селата Андриивка и Клищиивка южно от Бахмут съветската линия на защита е раздрана, а 3 елитни войскови бригади са изцяло разрушени, заяви командващият Сухопътните войски на Украйна ген.-полк. Олександър Сирски. Неговото заявление беше публикувано от формалният телеграм-канал Military Media Center.

Видно е, че Сирски приказва за завладяването на Клищиивка както за приключен факт. Сутринта Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) разгласи там към момента не престават „ щурмови дейности “, а съветското министерство на защитата твърдеше, че „ сполучливо отразява офанзивите “ на ВСУ.

След като загуби обитаемоте места Андриивка и Клищиивка, врагът организира многочислени контраатаки в разнообразни направление и безрезултатно се пробва да си върне изгубени позиции. Тези две неголеми на пръв взор села бяха значими детайли от отбранителния рубеж на врага, който е ситуиран от Бахмут до Горливка “, отбелязва другояче немногословният военачалник Сирски.

„ В резултат от сполучливите дейности на нашите войски беше пробита отбранителната линия на врага, която той се опитваше да закрепи, хвърляйки в пердах всички свои запаси “, добавя командващият Сухопътните войски. „ В боевете на Бахмутското направление бяха разрушени и изцяло изгубиха своята боеспособност едни от най-подготвените и мощни елементи на врага – 72-ра обособена мотострелкова бригада, 31-ва и 83-та обособени десантно-щурмови бригади “, приключва положителните вести ген. Сирски.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР