В резултат на вчерашното ни отворено писмо, днес беше проведена

...
В резултат на вчерашното ни отворено писмо, днес беше проведена
Коментари Харесай

Операторите на киносалони чакат ясни санитарни инструкции

В резултат на вчерашното ни отворено писмо, през днешния ден беше извършена среща сред министъра на културата господин Боил Банов и Управителния съвет на " Асоциацията на български киносалони ", оповестиха от асоциацията.

На днешната среща бе разисквана основаната обстановка и превантивните ограничения, измежду които и преустановяването на работата на киносалоните, признати по рекомендация от Националния действен щаб и завършени в Заповед на Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че през вчерашния ден от асоциацията желаеха оставката на Банов, поради отменянето на всички обществени и културни събития по отношение на появяването на ковид у нас.

От асоциацията оповестиха, че на срещата с министъра на културата са получили увещание, че ограниченията свързани с провеждането на културни мероприятия могат да бъдат смекчени и да бъде обновена естествената културна активност в страната, в това число на киносалоните, при отминаване на заплахата и при спазването на специфични санитарно-хигиенни условия.

От асоциацията чакат в границите на утрешния ден тези ограничения да бъдат ясно завършени и показани и да бъдат приложени.

Кабинетът на министър Банов се ангажира да спомага за представянето и съгласуването на поставените от нас въпроси с Министерство на здравеопазването, а точно в Заповедта на министъра на опазването на здравето да бъде въведена експлицитна дефиниция, че киносалоните следва да бъдат затворени, както и че осъществяването на тази заповед следва да се смята за форсмажорно събитие, породено от създалата се изключителна обстановка и в името на общата ни отговорност за опазването на живота и здравето на нашите съграждани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР