В резултат на вандалски акт пострада паметникът на големия поет

...
В резултат на вандалски акт пострада паметникът на големия поет
Коментари Харесай

Обезглавиха паметник на Никола Вапцаров в Северна Македония

В резултат на вандалски акт пострада паметникът на огромния стихотворец Никола Йонков Вапцаров в Делчево, който е патрон на Центъра за просвета там, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Снимки демонстрират бюста на поета, отстранен от мемориала, на който е подложен, и легнал съборен до него.

Общината отхвърли да е вандалски акт, като го показа като резултат от безразсъдното държание на група пияни младежи в Делчево, „ чиито изстъпления са довели до вандализъм и заличаване на техника “.

„ Ние осъждаме този акт на вандализъм, който минава всички граници на неразумно държание “, подчертаха от община Делчево, като прибавиха, че паметникът на културния деятел е неотложно върнат в първичния му тип.

Реакцията идва, откакто бе открадната част от оградата на новия пешеходен мост " Гоце Делчев " в центъра на града.

„ Отново молим към жителите да се грижат за общинската благосъстоятелност и подсещаме, че според настоящите законови разпореждания е неразрешено унищожаването на градска и друга техника, за което е планувано наложително наказване за причинителите “, допълват от Общината.

С цел попречване на вандалски прояви в Делчево Община Делчево авансово сложи камери за наблюдаване на няколко места, за по-ефективно откриване на причинителите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР