В резолюция Европейският парламент призова страните от ЕС сериозно да

...
В резолюция Европейският парламент призова страните от ЕС сериозно да
Коментари Харесай

РЕЗОЛЮЦИЯ: ЕП призова страните от ЕС да обмислят доставката на бойни самолети на Украйна


В резолюция Европейският парламент прикани страните от Европейски Съюз съществено да обмислят доставката на Украйна на бойни самолети, хеликоптери, подобаващи ракетни системи и доста увеличение на боеприпасите.

Резолюцията, импортирана от пет от групите на Европейския парламент, беше утвърдена с 444 гласа „ за “, 26 „ срещу “ и 37 „ въздържали се “.

Предназначена да означи годишнината от войната на Русия против Украйна на 26 февруари 2022 година, резолюцията изрично осъди експанзията на Москва и удостовери непоколебимата взаимност на Европейския парламент с народа и управлението на Украйна.

Евродепутатите потвърдиха поддръжката си за даване на военна помощ на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, и приканват съществено да се обмисли доставката на западни изтребители и хеликоптери, подобаващи ракетни системи и доста увеличение на доставките на муниции за Киев.

Украйна би трябвало освен да може да се пази, само че и да си възвърне цялостния надзор върху цялата си интернационално приета територия, съгласно резолюцията.

Документът приканва страните-членки на Европейски Съюз да одобряват 10-ия пакет от наказания против Русия и нейните съдружници до края на февруари и доста да разширят обсега му.

Той също по този начин прикани Европейски Съюз, държавите-членки и техните съдружници да създадат към този момент въведените наказания по-ефективни и да подхващат незабавни стъпки за блокиране на всеки опит за заобикаляне на тези ограничаващи ограничения.

Евродепутатите желаеха правният режим, който разрешава конфискуването на съветски активи, замразени от Европейски Съюз, да бъде приключен.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР