В Република Северна Македония днес гласуват на десети поред парламентарни

...
В Република Северна Македония днес гласуват на десети поред парламентарни
Коментари Харесай

Северна Македония гласува на предсрочни избори

В Република Северна Македония през днешния ден гласоподават на десети подред парламентарни избори от оповестяването на самостоятелност на страната, които са и пети предварителни избори.

Заради ковид изборите започнаха два дни авансово. В понеделник гласоподаваха болните от Covid-19 и хората в самоизолация, а през вчерашния ден пандизчиите, хронично болните и хората от старческите домове. Решаващият ден е през днешния ден.

Основните партии и обединения, които се явяват на изборите, са обединението „ Можем “, отпред със Социалдемократическия съюз на Македония на някогашния министър председател Зоран Заев, обединението водена от ВМРО-ДПМНЕ „ Промяна за Македония “ на Християн Мицкоски и Демократичния съюз за интеграция на Али Ахмети, който по време на предизборната акция съобщи, че е пристигнало времето за албански министър председател в Скопие. Според данни от последни социологически допитвания социалдемократите на Зоран Заев водят с дребна преднина пред ВМРО-ДПМНЕ.

В изборите вземат участие 15 обединения и политически партии. Право на глас имат 1 814 263 жители, записани в изборния лист, в това число тези, които през днешния ден навършват 18 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР