В Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца ще дезинфекцират книгите

...
В Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца ще дезинфекцират книгите
Коментари Харесай

Дезинфекцират книгите в библиотеката във Враца с модерна машина /снимки/

В Регионална библиотека „ Христо Ботев “ във Враца ще дезинфекцират книгите с машина, оповестиха от книгохранилището.
От през днешния ден всяка книга, която връщате в библиотеката, ще бъде дезинфекцирана с UV машина за стерилизиране на книги "Book Sterilizer SK-8000 ".
Модерният уред е конфигуриран в отдел „ Заемна за дома “ и ще бъде разполагаем на всеки, който желае да дезинфекцира още веднъж книгите преди да ги занесе у дома. Машината обработва до 6 книги едновременно за 30 секунди. С помощта на UV лампи се обезпечава 99.9% ефикасна отбрана против прахуляк, паразити, бактерии и вируси, включително и COVID-19. В устройството е конфигуриран и освежител, който дезодорира изданията, а прахът се отстранява посредством високо въздушно налягане и мощен поток от въздух. При стерилизацията книжните тела не се повреждат.
Дoceгa, по отношение на наложените противоепидемични ограничения, в библиoтeкaтa ce нaлaгaшe 72-чacoвa „ кaрaнтинa “ на книгите, преди да бъдат предоставени още веднъж за прилагане. С новата облага се понижава рискът от заразяване и имаме вяра, че ще внесем още повече успокоение у читателите. Машината е закупена със средства от бюджета на библиотеката.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР