В редица села в Южна България зрее напрежение заради предстоящото

...
В редица села в Южна България зрее напрежение заради предстоящото
Коментари Харесай

Зреят още бунтове по селата заради прасетата

В редица села в Южна България зрее напрежение поради идното наложително умъртвяване на домашните свине.

30-те кмета на пазарджишки села, които поеха ангажимент пред премиера Бойко Борисов да убедят своите съселяни да изпълнят нареждането за непринудено умъртвяване на животните, няма да удържат обещанието. Те оповестиха, че няма да позволен екипите на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) в дворовете на хората, заяви БНР.

" Просто ще подвигна всички хора и ще ги изгоним. И този път ще се вдигнем цяла Южна България. Хора ми се обаждат и от Стара Загора, от Нова Загора, от Пловдив, Пловдивско. Стигнахме до единодушие, че който желае ще си заколи прасето, ще получи обезщетение, а който не желае, няма да го коли. Това беше ангажимента ", съобщи пред „ Хоризонт” кметът на с. Юнаците Стоян Кузов.

" Категорично същата позиция заемам и аз. Те не могат във всички села в Пазарджишка област да тръгнат наведнаж. Да забележим кои села ще си изберат и по какъв начин те ще действат и оттова ние ще предприемем нашите дейности - от кое място са пристигнали оттова да си тръгнат ", добави и кметът на Черногорово Емил Захариев, представен от БНР.

Днес е последният ден, в който стопаните на домашни свине от Южна България би трябвало непринудено да умъртвят животнитее. След това прасетата ще бъдат наложително унищожени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР