В редица градове в Съединените щати избухнаха масови протести след

...
В редица градове в Съединените щати избухнаха масови протести след
Коментари Харесай

Протести в САЩ след нов случай на брутално полицейско насилие

В редица градове в Съединените щати избухнаха всеобщи митинги след нов случай на полицейско принуждение над цветнокож.

Полицейските управляващи в Мемфис, щата Тенеси, разгласиха смущаващо видео, на което се вижда по какъв начин група служители на реда удрят и ритат 29-годишния Тайър Никълс. Те му нанасят десетки удари, до момента в който той лежи на земята. Случката се разиграва на 7 януари единствено на метри от вкъщи на майка му. Впоследствие мъжът е приет в болница и умира три дни по-късно от получените пострадвания.

В изказване на полицията се оповестява, че Никълс е бил спрян от служителите на реда по съмнение за неразумно шофиране. Между чиновниците на реда и младия мъж " е зародила борба ", той се е пробва да избяга, само че чиновниците го арестуват, след което му нанасят побой.

Петима служители на реда от полицейското ръководство в Мемфис, които също са чернокожи, са уволнени и против тях са повдигнати наказателни обвинявания за ликвидиране втора степен, нахлуване и длъжностно закононарушение,

Началникът на управляващите в Мемфис Серилин Дейвис осъди държанието на чиновниците на реда, като добави, че не престават да се организират спомагателни следствия против тях.

" Това не е просто професионален неуспех. Това е неуспех на обикновена човещина към различен човек. Този случай е непоносим, необмислен и нечовечен ", съобщи той.

След публикуването на записите от камерите за наблюдаване на убийството на Никълс в Съединени американски щати започнаха многочислени митинги.

В Мемфис протестиращите затвориха няколко основни пътни места, измежду които главната автомагистрала в града и централната гара. В Ню Йорк стачкуващите излязоха с плакати на оживената улица Таймс Скуеър с плакати: " Справедливост за Тайър Никълс ". Протести имаше и в други градове, в това число във Вашингтон, Атланта и Сакраменто.

Президентът Джо Байдън назова фрагментите от полицейския побой " ужасяващи ", а Антонио Романучи, юрист, представляващ фамилията на Никълс, съобщи, че 29-годишният юноша е бил третиран като " човешка пинята ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР