В редица европейски страни продължават фермерските протести преди утрешната среща

...
В редица европейски страни продължават фермерските протести преди утрешната среща
Коментари Харесай

Продължават фермерските протести в Европа

В редица европейски страни не престават фермерските митинги преди утрешната среща на върха в Брюксел. От бранша ускориха натиска върху държавните управления за по-малко регулации, за ограничения против евтиния импорт и гарантиране на по-високи приходи за производителите.

Недоволство на фермерите в Европа се разраства - към протестиращите френски, италиански, немски и белгийски земеделци се причислиха и испанските. Въпреки някои ограничения, оповестени от от премиера Габриел Атал, производителите във Франция не отстъпиха от блокадите край Париж. Магистралите към френската столица бяха блокирани от стотици трактори на протестиращи земеделци.

Имаме прекалено много правила и регулации ", желаеме успокоение за бъдещето, дълготрайни средства в производството и в приходите, настояха фермерите.

Вчера в Народното събрание министър председателят Атал им даде обещание бързо погашение - с краен период 15 март на всички помощи в границите на общата селскостопанска политика. Правителството ще упорства европейските сътрудници да се съгласят да облекчат регулациите върху необработените аграрни земи.

Президентът Еманюел Макрон ще разиска тематиката на идната на следващия ден среща на върха в Брюксел. Дотогава не престават и митингите на белгийските земеделци, които блокираха второто по величина пристанище - Зеебрюге и дадоха обещание да останат в центъра на Брюксел най-малко до срещата на върха.

В Германия селскостопански производители затвориха пътищата към Хамбург и още няколко по-малки пристанища поради проектите на държавното управление да понижи земеделските дотации. В Испания производителите оповестиха митинги за идващите седмици.

В Италия десетки производители се събраха с трактори покрай Милано и оповестиха, че са предадени от Европа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР