В редакцията на Plovdiv24.bg получихме сигнал относно повторно таксуване за

...
В редакцията на Plovdiv24.bg получихме сигнал относно повторно таксуване за
Коментари Харесай

Цакат посетители на посещаван минерален плаж? Таксуват ги по два пъти

В редакцията на Plovdiv24.bg получихме сигнал по отношение на наново таксуване за вход на гости на Общински минерален басейн в град Стрелча.

Случката е от миналите почивни дни. Посетителите са платили вход за басейна около 9:50 сутринта и са били позволени да влязат.

В обедните часове са напуснали мястото, с цел да посетят ресторант наоколо. При повторното им връщане на басейна обаче е трябвало да заплатят вход за повторно.

„ Било волност на някакъв от общината им. “, написа мъжът, изпратил сигнала.

В прикачените фотоси към сигнала се вижда заповед № 42 издадена през 25.05.2015 година от директора на Оперативна програма „ БКС и ОИ “ Благой Атанасов. В нея написа, че входният билет е еднократен и важи до напускане на обекта.

Заповедта е на повече от 8 години, по тази причина потърсихме Благой Атанасов, с цел да даде повече информация за тази процедура.

Той ни увери, че билетът е за еднократно посещаване и не важи през целия ден. Тази практика функционира още от 2012 година и е призната от Общински съвет. През същата година е основан и самият плаж.

По думите на Атанасов при овакантяване на басейна всеки клиент е предизвестен, че би трябвало да заплати наново при вероятно връщане.

На плажа били построени достатъчно заведения с друг подбор, с цел да покрият нуждите на един плажуващ. „ Това не е СПА център. Няма хотелска част. Не съм чул публичен басейн да има гривни за гости “, разяснява Благой Атанасов.

Той показа опасенията си, че доста хора могат да влизат с един билет, по тази причина е основано този вид таксуване.

Сходен тип таксуване се прави при минералния извор „ Банчето “ и закрития плувен басейн в гр.Стрелча.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР