В речта си по време на виртуалната среща на върха

...
В речта си по време на виртуалната среща на върха
Коментари Харесай

Рохани скочи на Тръмп за спряното финансиране за СЗО

В речта си по време на виртуалната среща на върха на Движението на необвързаните страни, иранският президент Хасан Рохани осъди остро Съединени американски щати за спряното финансиране на Световната здравна организация (СЗО), заяви Prensa Latina.

Решението на Вашингтон против Световната здравна организация (СЗО), добави той, идва тъкмо в разгара на пандемията Covid-19, като жестока и голословна мярка.

" Във време, когато новият ковид заплашва интернационалната сигурност и СЗО е отпред на международната битка, подкопаването му значи и намаляване на международната битка против смъртоносната болест ", сподели водачът.
 Белият дом инструктира разузнаването да изследва Китай и СЗО за вируса
Белият дом инструктира разузнаването да изследва Китай и СЗО за вируса

И още веднъж да проучват информацията, събрана след експлоадирането на пандемията

Рохани дефинира дейностите на държавното управление на Съединени американски щати като прибързани и безотговорни и смята, че това е стратегическа неточност.

На 14 април президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп спря финансирането на СЗО и упрекна интернационалната организация в погрешно боравене със смъртоносния патоген.

Съединени американски щати е най-големият донор на СЗО, предоставяйки 400 милиона $ предходната година .

В друга част от речта си иранският държавен глава се базира на ограниченията за напън на Белия дом против Ислямската република и тяхното влияние върху битката против новия ковид.

" Съединените щати лишават Иран от правата му и с политиката си към Техеран съставляват опасност за интернационалното съдействие ", сподели той.
 Световните водачи започват СЗО проект против COVID-19, без Съединени американски щати
Световните водачи започват СЗО проект против COVID-19, без Съединени американски щати

Съединени американски щати: Очакваме с неспокойствие да научим повече... за създаване на ваксина

Виртуалната намира се организира под тематиката " Обединени против Covid-19 ", водена от президента на Азербайджан Илхам Алиев, с присъединяване на 15 страни и представители на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР