В речта си по време на седмичната си аудиенция на

...
В речта си по време на седмичната си аудиенция на
Коментари Харесай

Папата: Ситуацията в Газа е отчайваща. Направете всичко възможно,...

В речта си по време на седмичната си визита на площад " Свети Петър " духовният водач не загатна категорично удара по болница в град Газа, за който израелци и палестинци се упрекват взаимно. Той настоя да бъдат положени всички вероятни старания " за избягването на филантропична злополука " и акцентира, че ще насочи специфични молебствия за мир в папската базилика " Свети Петър " на 27 октомври.

 

" И през днешния ден, скъпи братя и сестри, нашите мисли поемат към Палестина, към Израел: броят на жертвите пораства и обстановката в Газа е отчайваща. Моля, направете всичко допустимо, с цел да избегнете филантропична злополука. Нека оръжията замлъкнат, дано бъде чут стонът за мир на бедните, на всички хора, на децата. Войната заличава бъдещето ", сигнализира главата на Римокатолическата черква, представен от АНСА.

 

Агенцията отбелязва по отношение на апела на папата, че запасите в линията Газа внезапно привършват заради наложената от Израел обсада в отговор на опустошителното навлизане на бойци от " Хамас " на израелска територия на 7 октомври.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР