В разследване на bTV ви показахме как се случва наркотрафикът

...
В разследване на bTV ви показахме как се случва наркотрафикът
Коментари Харесай

Има ли ВИП ценоразпис в затворите


В следствие на bTV ви показахме по какъв начин се случва наркотрафикът в Бургаския затвор. Проверката на прокуратурата още не е приключила.

Затворникът Иван Радев, който се намира в изолатор със специфичен контрол, напълно умерено ни показва, че е в контакт със света на открито. Разговаряме с него през „ Facebook ”: „ Трафикът си върви - както виждате, на всички места се има телефони, смарт телефони, таблети. Просто цените малко се подвигнаха ”.

През август в следствие на bTV някогашни и сегашни пандизчии описаха, че заместник-директорът на пандиза Методий Владимиров покровителствал наркотрафика зад решетките. Тогава проверяващ служител на реда се срещнал с Радев: „ Викам - те нещата не престават. Дори не записа това, което му споделих. Казва - да, но за остарели работи няма по какъв начин до го хвана в този момент, дай ми нещо ново. Викам, ти белким си мислиш след всички тия изявленията, изявления, той ще се съгласи да вземе някакви пари ли? И това беше ”.



Мъж, чиято идентичност скриваме по негово гледище, е излязъл предварително от Бургаския затвор. Твърди, че получавал опиати благодарение на надзорник: „ Беше изкарал бисквитите ми и ми беше нахакал 6 телефона и опиати вътре, които по-късно се разпространяваха в коридора и на всички места в пандиза. 50 на 50 работи. Другата половина е за началника ”.

Мъжът твърди, че управлението на пандиза поискало от него да направи " подаяние ", с цел да има по-спокоен престой зад решетките: „ За да изляза на общежитие, съм дал 1000 лв.. За да ми смъкват режима на общ, след това на лек -  500 лв., с цел да имам всеки месец право на отпуска. Аз съм правил секс вътре, в стаичката, в която се приема, адвокатското. Мен ме вадят особено... И ме чака даденото момиче, което съм извикал ”.

От правосъдното министерство споделиха, че вътрешната инспекция в пандиза след репортажите ни не е открила нарушавания./ Бтв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР