В различни епохи имаше определени показатели за състоянието. През Средновековието

...
В различни епохи имаше определени показатели за състоянието. През Средновековието
Коментари Харесай

9 примера за това как нещо, което считахме за престижно преди няколко години, може да се окаже смешно сега

В разнообразни столетия имаше избрани индикатори за положението. През Средновековието подправките са били високо ценени, при започване на ХХ век е било влиятелно да имаш кола, през 80-те – личен компютър, през 00-те- телефон Vertu. Но времето е непреклонно и това, което беше първокласна движимост преди 10 години, през днешния ден можете единствено да се усмихвате носталгично.

Списък на атрибутите на положението, които в последна сметка идват от категорията „ уау! какъв брой готино “влезе в категорията ” какви са тези нелепости. ”

1. Храна, украсена със злато

В началото на 2000-те години храната, украсена със злато, закупи невиждана известност. Десерти, питиета, топли ястия, закуски бяха украсени със специфичен кулинарен метал, а даже и сурогат на хайвер беше изработен от злато. Цената на такива ястия беше несъразмерна, макар обстоятелството, че лист от ядливо злато коства единствено няколко $.

Златото няма изгоди за здравето или питателните качества. Той е без усет, не се всмуква от организма и се екскретира изцяло.

2. Музикална апаратура в колата

Неизменен признак на настройката беше музикална конфигурация със субуфер и високоговорители. Изглеждаше, че колкото по-силна е музиката, толкоз по-готин е притежателят на автомобила. Но за някой хора басови и музика са неумесни. А в някои страни феновете на слушането на музика по улица могат да получат санкция или даже да изгубят превоза си.

3. Визитка

Бяха изхарчени доста пари за дизайна на красиви визитни картички със статут, а картата на „ значимия човек “ можеше да помогне в сложна обстановка. И не беше належащо да се обаждате: можете просто да покажете визитката.

С появяването на незабавни известия, визитките изчезват на назад във времето. Всички контакти се съхраняват в телефона и можете да се обаждате или пишете когато и да е.

4. Телефон Vertu

През 1998 година сдружение на Nokia основава премиум марката за телефони Vertu. Те били направени от злато, сребро или исполин, и били украсени със скъпоценни камъни. Всеки телефон беше съединен на ръка. Марката беше известна със своята продължителност.

Основната идея на Vertu е безценен аксесоар за положението: „ Ако можете да похарчите 20 000 $ за часовник, за какво да не ги похарчите за мобилен телефон? “ Скоро Vertu стартира да отстъпва място на актуалните смарт телефони. Неговата операционна система беше по-добра от iOS и Android. През 2013 година беше показан модел на Android. Но и това не избави марката. След 4 години Vertu е банкрутирал.

5. Калкулатор- часовник

Те могат умерено да се нарекат първият образован часовник. Това софтуерно знамение се появи през 70-те години и беше необикновено известно в продължение на няколко десетилетия. Такива часовници са създадени от известни компании Casio, Seiko и Citizen.

С помощта на някои модели даже беше допустимо да се изчислят стойностите на трансцендентални и тригонометрични функционалности и да се превключват отдалечено телевизионните канали. В средата на 90-те години, когато стартират да се появяват примитивни мобилни телефони, известността на часовниците изчезва.

6. Телевизия

Някога кабелната и сателитната телевизия се е считала за едно от главните фамилни занимания. Голяма плоча висеше на съвсем всяка къща и високи здания бяха осеяни с тях. Но през днешния ден от ден на ден младежи изоставят услуги като Netflix, Hulu или HBO GO. Потребителите не желаят да заплащат еднократна сума за 100 телевизионни канала, в случай че гледат няколко от тях.

7. Неща, инкрустирани със скъпоценни камъни

През 2009 година златни Bluetooth слушалки, инкрустирани с диаманти, бяха продадени за Щатски долар 50 000, а година по-рано – суичър със скъпоценни камъни за Щатски долар 10 000. Модата за предмети, украсени с камани, остана някъде при започване на 2000-те. Днешното потомство избира практичността пред претенциозността и блясъка.

8. Скъпи механични часовници

Друг индикатор за висок статус в миналото е бил безценен часовник. Модата от цялостен ​​свят желаеха да видят златни Patek Philippe, Rolex или Hublot на китката си. А някои толкоз мощно го желаеха, че купуваха евтини ментета. Но високите технологии диктуват свои лични правила. За да покажете позицията си в обществото, не ви трябват скъпи часовници. Младите милионери от ден на ден избират елементарни часовници.

9. Бронзова кожа

Изглежда, че преди 10 години притежателите на салони за хубост са могли да завоюват малко положение единствено на един солариум. Модата за бронзова кожа улови освен девойки, само че и момчета. Алтернатива на солариумите беше самозагарянето, само че трябваше да бъдете оптимално деликатни с тях.

Какво бихте добавили към този лист?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР