В Разград започва работата по изграждането на кръговото кръстовище до

...
В Разград започва работата по изграждането на кръговото кръстовище до
Коментари Харесай

В Разград започва работата по изграждането на кръговото кръстовище до автогарата

В Разград стартира работата по построяването на кръговото кръстовище до автогарата, оповестиха от общината.

Кметът Денчо Бояджиев и представител на фирмата-изпълнител са подписали контракта за планиране и създаване на оборудването. Договорът е на стойност 48 888 лв. без Данък добавена стойност, като 4000 от средствата са за правене на капиталовия план, а останалите са за строителните работи. Срокът за осъществяването ремонтните работи е 30 дни.

Новото кръгово кръстовище се построява за възстановяване сигурността на автомобилния и пешеходен трафик, както и по-равномерно разпределение на транспортните потоци в този сектор.

Кръстовището ще е двулентово с широчина, позволяваща безпроблемното прекосяване на товарни коли, рейсове и други транспортни средства на публичния превоз и ще се оформи с вътрешен кръг посредством монтаж на преместваеми детайли. Максималният диаметър на външния кръг на кръстовището ще е 19.9 метра. С цел недопускане запушване на автомобилния трафик в кръговото кръстовище пешеходните пресичания ще бъдат изнесени отвън обсега на кръга, като се обезпечи безвредното секване на пешеходци.

Финансирането на публичната поръчка е със лични бюджетни средства. Изграждането на това кръгово кръстовище бе оповестено от кмета Денчо Бояджиев като ангажимент на общинското управление още при представянето на новия управнически екип и по-късно включено в бюджета за 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР